nieuwsbrief
1. Ruiter dakkapel.
Ruiter Dakkapel uitgevoerd, in geheel aluminium met een aluminium schuifraam van Schipper type ST-92 met hr++ beglazing of 4 seizoenen beglazing en in de ST-132 met zelfs triple beglazing.
Deze zeer luxe dakkapellen type van Zolder tot Loft.
Zeer mooi en modern uitgevoerd.
2. Schipper Ede Exclusief Leverancier Sense for Life.

Kozijnen
Wat is er zo speciaal aan een Sense for Life kozijn? Best wel wat eigenlijk. Het kozijn zelf heeft een unieke vorm, het wordt geleverd in verschillende kleuren voor de buitenafwerking en Sense for Life biedt als enige kunststof kozijnen met een speciale binnenafwerking. Een primeur in de kunststof kozijnenbranche!

Met Sense for Life kunt u zelf het uiterlijk van uw kozijn aanpassen aan de uitstraling van uw woning. Mede dankzij deze mogelijkheden is het Sense for Life kozijn geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Naast deze eigenschappen biedt Sense for Life een uitstekende service en garantie en wordt er bij de productie van de kozijnen rekening gehouden met het milieu. U zult het zelf overigens ook merken in uw energiekosten!

kozijnvorm

structuur en kleuren
binnenafwerking
De profielvorm van het Sense for Life kozijn is gebaseerd op een profiel dat al jarenlang favoriet is onder eigenwoningbezitters.
Dit model heeft een eigentijdse, unieke rechte vorm en maakt gebruik van rechte verbindingen.
Voor de buitenafwerking heeft u de keuze uit een breed scala van kleuren en kunt u kiezen voor een kozijn met een gladde afwerking, of een afwerking met een (hout)nerfstructuur.

De kleuren en structuur worden door middel van folie op het kozijn aangebracht. De folie die gebruikt wordt in het Sense for Life kozijn heeft een aantal belangrijke voordelen:
- Schilderen is niet nodig
- De folie is UV-bestendig en verkleurt niet
- De folie beschermt het kozijn tegen weersinvloeden
Sense for Life is het enige kunststof kozijnenmerk dat kozijnen levert met een speciale afwerking aan de binnenkant. Deze afwerking geeft Sense for Life kozijnen een verfijnde en aantrekkelijke uitstraling. Zo kunt u zelfs vanuit uw woon-, slaap- of badkamer genieten van mooie kunststof kozijnen.

3. Renovatie metrostation De Zalmplaat, uitgevoerd in opdracht van PGN Groenendijk.

Bestaande situatie Metrostation De Zalmplaat

Toekomstige situatie Metrostation De Zalmplaat
Metrostation De Zalmplaat na de renovatie.
Gevels en wachtruimtes worden vernieuwd. Het station stamt uit 1974, toen de metrolijn naar buitenwijk Hoogvliet werd doorgetrokken. De gevels, welke uit ijzer bestonden, worden vervangen voor een aluminium variant.

Hieronder enkele foto's van een andere verbouwing:
metrostation Portugaal), deze hebben we in het verleden al voorzien van nieuwe aluminium puien.
De puien in oude staat waren van hout.
 4. Noviteit van Schipper Ede BV
Schipper Ede, specialist in de ontwikkeling van aluminium schuifdeuren, heeft een nieuwe noviteit in huis met 3 dubbele hr++³ beglazing en een U-waarde van 0,6 i.p.v. 1.19 voor standaard HR++ beglazing. De isolatiewaarde van de profielen is ook behoorlijk toegenomen.

Hoe de nieuwe pui gaat heten is nog niet bekend, indien u een goed idee of een mooie naam heeft kunt u altijd mailen info@schipper-ede.nl.En hier is hij dan: de nieuwe Estée 132 schuifpui met triple hr beglazing in de testfase wind- en waterdichtheid5. Aluminium schuifdeuren en ramen
Wanneer u wel eens geconfronteerd wordt met de keuze voor nieuwe kozijnen, de gewenste mogelijkheden, prijsstellingen en toepasbare alternatieven willen wij u graag wijzen op de toepassing van: ST-92 ALUMNINIUM SCHUIFDEUREN EN RAMEN.

Het ST-92 schuifdeur profielsysteem is een volledig eigen systeem van Schipper Aluminium Producten BV. en is speciaal ontwikkeld om aan de hoge eisen te kunnen voldoen welke heden ten dage aan schuifdeuren en schuiframen gesteld worden.

Als bijzondere kenmerken van de ST-92 schuifdeuren kunnen wij vermelden :

►De zeer hoge wind- en waterdichtheid t.w. 650 Pa. winddichtheid en 600 Pa. Waterdichtheid (100 meter hoogte aan de kust).
►De schuifdeuren voldoen aan inbraakwerendheid klasse 2 volgens Politie Keurmerk Veilig Wonen, weerstandsklasse 2.
►Afsluitbaar vanaf de binnen- en buitenzijde met behoud van de inbraakwerendheid klasse 2, zonder extra (opbouw)sloten of inbraakwerende pennen.
►Onderhoudsvriendelijk.
►Slijtvast door kogelgelagerde wielen en inox rvs. onderrail.
►Brede glassponning (25mm.).
►2-delige, 3-delige, 4-delige, 5-delige en 6-delige uitvoering mogelijk.
►Slanke profilering, tussenstijl van maar 44mm. breed.
►Nieuwe deugdelijke aluminium handgreep.
►Elke gewenste maat is mogelijk.
►Standaard Cremewit gemoffeld, of een nader te bepalen RAL kleur.
►Meerdere delen schuivend met het oog op bewasbaarheid van de buitenzijde.
►Geïntegreerde opvang en afvoer van gevellekwater in de bovendorpel.
►De schuifdeuren zijn leverbaar met een speciale ventilatiestandhouder.
►Gunstige prijs / kwaliteit verhouding.
►Levering en plaatsing door heel Nederland en daar buiten.
►Eigen fabrikaat.
►Snelle service.
►Betrouwbare partner.


Door onze jarenlange ervaring, goede service en klant gerichtheid hebben wij een grote groep vaste afnemers die sinds jaren bij ons de schuifpuien betrekken. De sterke en stabiele financiële situatie van het bedrijf geeft daarbij de betrouwbaarheid aan opdrachtgevers dat grote projecten tot een goed einde gerealiseerd worden.

Mocht uw interesse zijn gewekt en uw wilt de mogelijkheden voor toepassing van Schipper schuifpuien eens bespreken, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij nodigen u graag uit om onze moderne showroom en fabriek eens te bezoeken Uiteraard is het ook mogelijk dat wij, geheel vrijblijvend, bij u langs komen om e.e.a. mondeling toe te lichten.

Voor wat betreft de maximale afmetingen van de schuifdeuren zijn een aantal factoren van belang t.w.:

- De maximale hoogte waarbij nog garantie kan worden gegeven op goed schuiven en sluiten bedraagt 2600 mm. Bij grotere hoogten bestaat de kans op problemen met de slotstijl, alleen bij incidentele gevallen kan bekeken worden of een grotere hoogte nog verantwoord is.

- De te verwachten windbelasting welke afhankelijk is van de hoogte van het gebouw en het gebied waarin het gebouw zich bevindt. Aan de hand van de te verwachten windbelasting wordt de benodigde profielstijfheid bepaald en de benodigde glasdikte.

- Het gewicht van de schuivende en vaste vleugel. Op het moment dat het schuivende en vaste deel niet meer handmatig te transporteren en te plaatsen zijn, dit is vanaf 80 KG is de situatie ter plekke bepalend of het nog mogelijk is de elementen met een hijskraan of andere hulpmiddelen te plaatsen.

- De maximale glasdikte die standaard toepasbaar is in de schuifdeuren bedraagt 8-12-5.

In de standaard situatie kan er een glaspakket van totaal 25 mm. dikte worden toegepast. Bij grotere glasdikten gaat dit ten koste van de spouwbreedte waardoor de U-waarde van het glas sterk terug loopt.
Mocht u nog vragen hebben, opmerkingen of aanvullende informatie wensen kunt u vanzelfsprekend altijd contact met ons opnemen.
In het vertouwen u hiermee voldoende gegevens aangeleverd te hebben verblijven wij reeds met vriendelijke groet,

hoogachtend,

Schipper Projecten BV.
Schipper aluminium producten BV.
Schipper Ede

SCHUIFDEUREN
● SCHUIFRAMEN
● SCHUIFPUIEN
● SCHUIFELEMENTEN

 
VOOR: Particulieren, Projectontwikkelaars, Vastgoedbeheerders, Woningcorporaties en Aannemers.
TOEPASSING: Bestaande bouw, schoolgebouwen, Nieuwbouw, renovatie en onderhoud van hoog- en laagbouw.


6.
Stichting Recycling VKG
De Stichting Recycling VKG regelt het hergebruik van kunststof kozijnen in Nederland. Aangesloten bedrijven zijn herkenbaar aan een (jaarlijks afgegeven) Certificaat van Betaling. Alle in Nederland afgedankte kunststof kozijnen worden geaccepteerd bij de depots, dus ook oude kozijnen zonder dit logo voor terugnamegarantie.

Het VMRG keurmerk
Het logo VMRG kunt u tegen komen bij leden van de Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche.
De Vereniging stelt kwaliteitseisen. Aluminium kozijnen met VMRG-keurmerk hebben een thermische
onderbreking om energieverlies tegen te gaan.

Isolatie
Via kozijnen gaat warmte verloren, en dit is nadelig voor het milieu. Hoeveel energie verloren gaat, hangt af van de isolatiewaarde. Deze wordt uitgedrukt in de U-waarde (warmtedoorgangscoefficient in Watt/m2 K). Hoe hoger de U-waarde, hoe meer warmte het kozijn doorlaat, dus hoe slechter de isolerende werking. Volgens het Bouwbesluit mag de U-waarde van kozijnen in de buitengevel maximaal 4,2 W/m²·K zijn.
De U-waarde van houten en kunststof kozijnen (montage of niet) is circa 2,4 W/m²·K, en voldoen dus ruim aan de regels. In aluminium kozijnen kan met een zogenaamde thermische onderbreking van kunststof dezelfde waarde of beter worden bereikt. De U-waarde van aluminium kozijnen is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de thermische onderbreking.
Zeker in verwarmde vertrekken is het belangrijk om te kiezen voor een aluminium kozijn met een lage U-waarde. Vraag naar de U-waarde bij uw leverancier.

Geprefabriceerde montagekozijnen (Een in de fabriek op maat gemaakt kozijn)
Een kunststof en aluminium kozijn kunt u op maat laten maken. Als u kiest voor een geprefabriceerd montagekozijn met het VKG-keurmerk , dan weet u zeker dat het kozijn voldoet aan strenge eisen wat betreft constructie en inbraakwering en de manier waarop ze worden geïnstalleerd.

Montagekozijnen hebben vaak een langere levensduur dan een kozijn dat u zelf laat maken. Andere voordelen zijn:
- Minder materiaalgebruik en minder afval.
Door seriematig te werken is minder materiaal nodig en ontstaat minder afval. Ook bij de afwerking met lak in een spuitinstallatie en bij het verpakken kan zorgvuldiger en zuiniger gewerkt worden waardoor minder vervuiling ontstaat.
- Meer hergebruik van afvalmateriaal.
Afval dat in de fabriek ontstaat, wordt vaak weer hergebruikt. Hoogwaardig hergebruik is hier makkelijker dan op de bouwplaats.
- Demontabel en recyclebaar.
Montagekozijnen zoals aluminium en kunststof kozijn geplaatst met een aanslagflens zijn demontabel en kunnen dus sneller worden gerepareerd of vervangen zonder sloop- en breekwerk en makkelijker worden gerecycled als ze worden afgedankt.


7. Schipper wint Business Award!
meer l ezen..

8. Gevonden in de media
Schuifdeuren en schuiframen van Schipper Aluminium Producten BV
Zeer slanke thermisch geïsoleerde aluminium profielen gecombineerd met 2- tot 3-voudige HR++ beglazing
Schipper BV uit Ede ontwikkelt, produceert en monteert hoogwaardige aluminium schuifdeuren en schuiframen geschikt voor nieuwbouw en renovatie in zowel woningbouw alsook in de utiliteitsbouw.

Productomschrijving

Door toepassing van zeer slanke thermisch geïsoleerde aluminium profielen gecombineerd met 2- tot 3-voudige HR++ beglazing is het mogelijk het warmteverlies tot een minimum te beperken met een U-waarde tot soms onder de 1.0 W/M2K. De hoge waarden voor winddichtheid zorgen er tevens voor dat tochtproblemen tot het verleden behoren, wat het comfort verhoogt. Uiteraard beschikken de schuifpuien over inbraakwering klasse 2 en zijn ze in alle standaard RAL kleuren leverbaar. De schuifpuien kunnen standaard in 2-, 3- en 4-delige uitvoeringen worden geleverd, eventueel gecombineerd met boven- en onderlichten waarbij elke pui in eigen fabriek op maat wordt gemaakt.

Technische specificaties

ALUMINIUM SCHUIFDEUREN EN SCHUIFRAMEN:

Fabrikaat 

Schipper Aluminium Produkten BV (T. 0318-631416 / F. 0318-638254)
www.schipper-ede.nl
info@schipper-ede.nl

Serie

ST-92 / ST-132

Inbouwdiepxe

92 mm / 132 mm

Uitvoeringen  

2-, 3- en 4-delig

Aluminium legering

6063-F22

Conservering

I : chromateren volgens DIN 50939 (1989)
Elektrostatisch poederlakken in RAL kleur volgens een door Qualicoat gecertificeerd bedrijf.
Glansgraad 70%. Laagdikte 1-laags 60 Micron, 2-laags 90 mu..
II : Technisch naturel geanodiseerd met minimale laagdikte van 20 mu.

Isolator

tot 25 mm . brede Polyurethaan gietisolator

U-gemiddeld 

Is afhankelijk van, de specificaties van het gekozen profieltype, glastype,  glasopbouw,  type afstandhouder en de verhouding tussen oppervlakte glas en profiel. U-gemiddeld ? 1,0 W/M2K is bij juist gekozen opbouw en afmetingen haalbaar.

Waterdichtheid

Conform de NEN 2778 tot maximaal 650 Pa.

Luchtdichtheid 

Conform de NEN 12207 tot maximaal 650 Pa.

Ventilatierooster

De roosterfabrikanten beschikken niet of toepasbare ventilatieroosters.
Ontwikkeling hiervan blijft uit vanwege de sterk negatieve invloed hiervan op de U-waarde van het kozijn en op de EPN berekening.

Beglazing

Droge portefeuillebeglazing middels zwarte EPDM beglazingsrubbers.

Glasdikte

Glasdikte van het binnen en buitenblad conform de NEN 2608/NPR 3599

Glasopbouw 

2 tot 3-voudige beglazing.

Glaspakket 

Totaal dikte 45 mm .

U-beglazing 

1.2 tot 0,6 W/M2K afhankelijk van de gekozen glasopbouw

Hang en sluitwerk

Inbraakpreventief 4 puntswerkend veiligheidsslot voorzien van standaard technisch naturel geanodiseerde Schipper handgrepen gemonteerd op langschild, geschikt voor hele of halve profielcilinder.
RVS looprail en RVS gelagerde tandem loopwielen.
RVS bevestigingsmiddelen.

Inbraakklasse  

Inbraakwering klasse 2 bij toepassing van 4-puntsslot
Norm CEN-ENV KLASSE 2.2.2A

Afdichting borstels 

2 tot 5 voudige mohairafdichting met finseal.

Afdichting kozijn 

Buitenzijde Prestik AE kitbandprofiel.
Binnenzijde een elastische kit.

Afwatering  

Meegeëxtrudeerde afwateringsgoot op het bovenprofiel ter bescherming van het glas.

   
Schipper Aluminium Produkten BV is sinds jaar en dag gevestigd in het centraal gelegen Ede op de Veluwe. Het fraaie pand waar Schipper sinds 2000 gehuisvest is zal niet onopgemerkt zijn gebleven bij iedereen die wel eens over de A12 tussen Arnhem en Utrecht langs knooppunt Maanderbroek komt. Wat ooit in 1959 begon met de verkoop van aluminium voorzetramen is uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de ontwikkeling, fabricage en montage van aluminium schuifdeuren en schuiframen. Met het in 1995 op de markt brengen van een eigen serie schuifdeuren en schuiframen onder de naam “ST-92” begeeft Schipper-Ede zich voor het eerst op het terrein van de profielfabrikant.

Dat met deze stap zijn sindsdien nationaal en internationaal vele duizenden schuifpuien geleverd. Deze volledig eigen profielserie blijkt een perfecte aanvulling op de normale kozijnen, vliesgevels en serres welke ook nog altijd in eigen fabriek gefabriceerd worden. De schuifpuien en kozijnen worden direct vanuit de fabriek geleverd aan de verschillende afnemers zoals woningcorporaties, VvE’s , grote bouwmaatschappijen, aannemers alsook particulieren en klein-zakelijke markt.

De plaatsing geschiedt met eigen montageploegen waardoor de kwaliteit van het eindproduct van begin tot eind gegarandeerd kan worden. Hoewel de bestaande schuifdeurserie nog altijd voldoet aan de huidige eisen is er in aanvulling hierop een nieuwe serie ontwikkeld: de ESTÉE. Deze serie heeft een nog hogere isolatiewaarde door toepassing van 3-voudige beglazing en extra geïsoleerde aluminium profielen. U-waarden tot onder de 1.0 W/M2K zijn hiermee te realiseren. Buiten de enorme energiebesparing die hiermee haalbaar is zorgt de 3-voudige beglazing ook nog eens voor een verbeterde geluidwering, wat door de gebruikers veelal direct wordt opgemerkt.


Zoek ook eens naar:

AE deur raam deuren ramen gevel gevelopening gevelopeningen Schipper Aluminium Producten schuifdeur schuifdeuren schuifraam schuiframen nieuwbouw renovatie thermisch geisoleerde aluminium profielen.

Neem contact op met:
Schipper Aluminium Producten BV
Bellstraat 22
6716 BA  EDE
Tel:  0318631416  Fax:

Of vul dit contact formulier in en zij nemen contact met u op:

 
     
  [ home contact service ]